A regressziós kezelés, vagy közismertebb nevén “előző életi utaztatás” hit- és hagyományrendszertől függetlenül is működik. Bizonyos hagyományrendszerekben (pl. hinduizmus, buddhizmus) az előző életekről vannak beszámolók, leírások, a szent iratok is foglalkoznak vele. Más hagyományrendszerek ezzel nem foglalkoznak (pl. kereszténység). Ennek ellenére a keresztény kanonikus iratok kutatói egyes leírásokban felfedezni vélik, hogy a keresztény hagyományban is volt spirituális tudás az “előző életekről”.

Az regressziós kezelés, vagy előző életek esetében többféle dolog jöhet szóba:

  • Legtágabb értelemben előző élet minden, ami a JELEN adott pillanatát megelőzi. Így MINDEN esemény, érzelem, történés az előző élet körébe tartozik, melyre MÚLT-ként tekintünk. Ha jelen születésünk pillanatától vagyunk kíváncsiak az “előző életünkre”, mert például egy trauma miatt a tudatalattiba szorult vissza az erről való tudomás, úgy szintén segíthet egy regressziós kezelés.
  • Sok hinduista, illetve buddhista bölcs az “előző életekre” sem úgy tekint, mint felülírhatatlan, kőbe vésett MÚLT-ra. Ez azért van így, mert még a közelmúlt is percről perce változik, ahogy a saját hozzáállásunk, emlékeink változnak. Ezért a KARMA törvényeinek ismeretében helyesebb talán úgy fogalmazni, hogy a regressziós utaztatás egy feltételezhetően előző életi KARMIKUS LENYOMAT oldását jelentheti.

Mikor alkalmazható a regressziós kezelés?

Aki foglalkozik regressziós kezeléssel egyértelműen arról számol be, hogy akkor érdemes ehhez a módszerhez fordulni, ha olyan válaszokat keresel, melyek éber tudatodban nem hozzáférhetőek. Ez azt jelenti, hogy a tudatalattidban vannak ezek az emlékek.

Mikor nem alkalmazható a regressziós kezelés?

A kezelőnek minden esetben meg kell vizsgálnia a technika alkalmazása előtt, hogy valaki alkalmas-e a vezetésre, vagy sem.

Olyanok, akik pszichiátriai kezelés alatt állnak, vagy valamilyen mentális betegséggel küzdenek, kezelő orvosi felügyelet és engedély nélkül nem vehetnek részt ilyen kezeléseken. Bizonyos betegségek esetén, az agy összeférhetetlenséget jelezhet. A regressziós utaztató nem orvos (amennyiben nincs feltüntetve tényleges orvosi képesítése), ezért az utaztatás nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezelést.

Miben lehet segítségünkre a regressziós utaztatás?

A regressziós kezelés során, visszatérünk egy olyan eseményhez, amely elakadást okoz a jelenlegi életünkben. Ez a trauma lehet egy jelen életbeli, de akár előző életbeli elakadás is.

Ha jelen életünkben elakadásokat tapasztalunk, vagy életünk bármely területén, visszatérő, ismétlődő motívumokat tapasztalunk, akkor szóba jöhet egy ilyen kezelés. Választ adhat számunkra a regressziós utaztatás akkor is, ha úgy érezzük, hogy egy bizonyos szinten megragadunk, megrekedünk és nem tudunk tovább fejlődni, vagy nem tudunk kilépni egy bizonyos helyzetből.

A kezelés során megbeszéljük az adott elakadást, témakört, felvázoljuk, mire keresünk megoldást.

Egy vezetett meditáció során lehetőség van visszatérni oda, ahol ez elindult (megkereshetjük a kiindulási pontot), majd átértékelhetjük az ott látottakat.

Megkereshetjük az összefüggéseket, a miérteket, a pontos kiváltó okokat, hogy feloldhassuk az adott helyzetet.

A meditáció tulajdonképpen egy mély, vagy féléber tudati állapotot eredményez, ahol az utazó, a vezető által, teljesen biztonságosan betekintést nyerhet egy adott problémára. Ezt a problémát az utazó belső önmunka segítségével kioldhatja.

Mivel éberek vagyunk az utazás alatt, emlékszünk mindenre, amit az utazás során látunk, érzünk, tapasztalunk. Az utazás során kutatjuk a miérteket, megértéseket, felismeréseket kapunk és karmikus körökből is kiszállhatunk.

A meditáció során biztonságban vagyunk: egy megtapasztalás érkezhet úgy is, hogy abból a szemszögből – tramumatizálódás nélkül – nézhetjük végig az eseményeket, mintha kívülállóként egy filmet pörgetnénk le.

Milyen emlékek, megélések lehetségesek az utaztatások során?

A tudatalattiból előbukkanthatnak azok a traumatikus élmények, amelyek a JELEN-ünkre is hatással lehetnek.

Tapasztalt utaztatók rendszerint az alábbi élményekről számolnak bea klienseknél:

Gyermekkori traumák kioldódása:

Bizonyos esetekben akkor segíthet a regressziós kezelés, ha a kliens nem emlékszik semmire a gyermekkorából, még fényképek alapján sem. Felnőttként elkezdhetjük kutatni, hogy mi történt velünk azokban az időkben. Előfordulhat, hogy a hallomások, vagy a család megkérdezése sem visz előbbre, semmi érdemleges választ nem kapunk, így ez továbbra is űrt okoz az életben. A kezelés technikája segítségével biztonságosan “visszautazhatunk” az “elveszett évekbe” ahol megértést nyerhet a tudatalattiba mélyen eltemetett idő.

Előző életbeli események feloldása:

Ilyenek péládául a háborús megélések: a vagyon elvesztése, meghurcolás, rabszolgaság, prostitúcióra kényszerítés okozta párkapcsolati problémák a jelen életben. Beszámolhatunk olyan esetről, melynél a kliens nem tudott megállapodni és minden kapcsolatból menekült, gyakran bántalmazták. A kezelés során oldódhatnak szorongás érzések, frusztráltság, társadalmi kirekesztettség érzése, elnyomás mind a munkahelyen, mind a családon belül és párkapcsolatban, anyagi problémák.

Vannak, akik csak tanúbizonyságot keresnek az előző életeik igaz létére. Természetesen ilyen esetben is alkalmazható a technika, akár egy adott témakörre is visszavezethetünk, vagy egy régmúlt korban is megnézhetjük, milyen életet éltünk. Ez sokaknak nyújt segítséget akkor, ha például félnek a haláltól. A haláltól való félelem, állandó rettegés, szorongás a megszűnéstől, komoly egészségügyi problémát tud okozni, a mellett, hogy a mentális, lelki fejlődés is blokkolódik. Az előző életbe való betekintés biztonságot nyújthat és segíthet a jelenben, a „most”-ban élni.

 

REGRESSZIÓS KEZELÉSSEL FOGLALKOZÓ SZAKÉRTŐK