Barion Pixel

Az energetikai kezelés alapja maga a fizika tudománya, még ha a legtöbb segítő sokszor intuitíve, vagy tapasztalati úton is alkalmazza ezeket a módszereket.

A modern fizika tudománya által sokoldalúan bizonyítást nyert, hogy amiben élünk, a környezetünk, a testünk nem más, mint egy energia mező. Sokan a divatos kvantum szóval szokták ezt kifejezni, ami a lényegen mit sem változtat: energia mezőben élünk. A környezetünk ilyen módon hat ránk.

Az energetika tudományos kutatása

A fizika tudománya Newton machanikai elméletétől fogva Maxwell elektromosság tanán keresztül az elektromágnesesség vizsgálatáig jutott. A tudománynak ekkor olyan megválaszolhatatlan kérdésekkel kellett szembenéznie, ami jóval az anyagon túlmutató kérdéskör.

A kvantumfizika elmélete szerint a részecske, mint egy energia hullám, vagy energia csomó a megfigyelés módjától függően veszi fel a csupán valószínűsíthető helyét. Helyük és elhelyezkedésük a térben, vagyis az ürességben a Schrödinger-féle hullámegyenlet szerint írható le.

Energetikai kezelés az orvostudományban és gyógyászatban

A fizika nyilvánvaló eredményei ellenére az orvostudományba ezek az eredmények csak lassan szivárognak be. Elvétve mégis találkozhatunk az energiagyógyászat alkalmazásával az orvostudományon és a gyógyászaton belül. Ilyen például a neurofeedback terápia, vagy az agyi hullámok más elektromos vizsgálata, illetve a fényenergia gyógyító célú alkalmazása.

Energetikai kezelés az alternatív gyógyászatban

Az alternatív és természetgyógyászatban az energetikai gyógyítás ősidőktől fogva jelen van. Az ayurvéda, a jógikus hagyományok, a misztikus kereszténység mind ismerték a meditációban és az energiákkal történő gyógyítást. Ez az ősi tudás nem volt ismeretlen a számukra.

Az újabb módszerek közül a neurofeedback kezelésen kívül, mely egy határterület a hagyományos alternatív orvoslás között kiemelhető péládul a biorezonancia is.

Összességében elmondható, hogy az energetikai kezelés egy összefoglaló elnevezése azoknak az alternatív kezeléseknek, ahol a testünk energetikai mezőjére hatunk, vagy az van fókuszban.

Mit értünk energetikai kezelés alatt?

Az energetikai kezelés egy olyan széles körű kifejezés, amely sok különböző módszert és megközelítést takar, mint például a reiki, a gyógyító érintés, a pránanadi, a qi gong, az akupunktúra és még sok más. Az ilyen típusú kezelések középpontjában az emberi test energia vagy életerő állapotának befolyásolása áll.

Ezek a kezelések segíthetnek az energiaáramlás normalizálásában és egyensúlyának helyreállításában a testben. Ennek következtében segítenek a stressz csökkentésében, a fájdalom enyhítésében, az immunrendszer erősítésében és az általános jóllét javításában.

 

Kattints ide az Energetikai kezelés szakértőkhöz!

Andrea dr Jung
Author: Andrea dr Jung