Barion Pixel

A gasztro coach általában az ételkészítés és a táplálkozás terén segít az embereknek.

Feladata lehet a klienseknek tanácsot adni az egészséges táplálkozásról és étrendről.

Segít az ételallergiával vagy intoleranciával küzdőknek, és javasol olyan élelmiszereket, amelyek megfelelnek az egyéni ízlésnek és diétának.

A gasztro coach a főzési technikákkal, az ízekkel és az ételkészítéssel kapcsolatos trükkökkel is foglalkozik.

Segít a klienseknek megtalálni azokat a recepteket, amelyekkel egészséges és finom ételeket készíthetnek otthon.

A coach célja az, hogy a klienseiknek olyan ismereteket adjanak át, amelyekkel hosszú távon is javíthatják az étkezési szokásaikat és az egészségüket.

 

Mit a táplálkozási (gasztro) coach további feladata?

A táplálkozási coach az étrendtervezés és az egészséges táplálkozással kapcsolatos tanácsadás területén dolgozik. Célja, hogy segítsen az embereknek kialakítani egy olyan étrendet, amely megfelel az egyéni táplálkozási igényeknek, életmódnak és céloknak.

A gasztro coach-ok általában élelmiszerallergiával, diétával vagy étkezési rendellenességekkel küzdő emberekkel is dolgoznak.

Feladatuk az is, hogy tanácsot adjanak a kiegyensúlyozott és változatos étrend összeállításához, a megfelelő mennyiségű tápanyagbevitel biztosításához.

A fogyás vagy az izomtömeg növelése érdekében szükséges táplálkozási változtatásokban, és a táplálkozási szokások hosszú távú megváltoztatásában is segítenek.

A táplálkozási coach-ok általában a klienseikkel együttműködve dolgoznak az étrend és az életmód változásainak tervezésében és megvalósításában.

Segítenek az étrend összeállításában, az élelmiszer-készletekben való ésszerű vásárlásban, az egészséges ételkészítési módszerekben, valamint az ételek előkészítésének és fogyasztásának szokásainak megváltoztatásában.

 

Kattints ide a Gasztro- és táplálkozási coaching szakértőkhöz!

Andrea dr Jung
Author: Andrea dr Jung